Nieuws omtrent het Coronavirus en het CBR
 

Beste kandidaat en toekomstig kandidaat van Verkeersschool Ruud Rutten.

Zoals jullie allemaal weten worden wij in Nederland nog steeds geconfronteerd met het Coronavirus. Zo ook het CBR en Verkeersschool Ruud Rutten. Er zijn de afgelopen Coronaperiode meer dan 600.000 examens uitgevallen bij het CBR. Het betreft theorie- en praktijkexamens voor alle categorieën. Het CBR heeft dan ook (terecht) besloten om allereerst deze uitgestelde examens weer in te plannen en af te nemen. Hierna volgen de reguliere theorie- en praktijkexamens.

Bij het afnemen van theorie- en praktijkexamens gelden nog steeds strenge voorzorgsmaatregelen. Dit zorgt ook voor extra vertraging. Wij vragen jullie om begrip te hebben voor deze situatie. Samen met jullie zullen wij er alles aan doen om de rijopleiding zo vlot en soepel mogelijk te laten verlopen.

Doch wij willen op voorhand, zoals altijd, open en eerlijk zijn naar al onze huidige en potentiële kandidaten. De wachttijden voor alle theorie-en praktijkexamens zullen de komende maanden drastisch oplopen. Het CBR werkt erg hard om alle uitgestelde examens in te halen. Deze klus moeten ze klaren met minder examinatoren (ook sommige examinatoren vallen in de risicogroep). Deze wachttijden zijn dus onoverkomelijk. Ook theorie examens op 1.5 meter zorgt ervoor dat de examenlokalen maar voor de helft bezet mogen zijn.

Wij zullen samen met jullie er alles aan doen om de totale planning van de opleiding in goede banen te leiden. Hiervoor is communicatie en overleg over en weer van groot belang.

Probeer al bij je intakegesprek je beschikbaarheid duidelijk door te geven en plan zover als mogelijk met je instructeur vooruit. Ver vooruit plannen betekend dat wij tijdig weten in welke periode wij dienen te kijken voor een Tussentijdse Toets en Examen. Tevens heeft dit het voordeel dat wij, indien nodig, jouw planning aan kunnen passen zodat je niet onnodig lessen neemt zonder vooruitzicht op een TTT en/of examen.

Komende maanden zal de samenwerking tussen jou, onze kantoormedewerkers en je instructeur van groot belang zijn. Alleen als we samen goed communiceren en plannen komen wij tot een gezamenlijk goed eindresultaat ook al gaat de opleiding wat langer duren door het Coronavirus. De maatregelen rondom het Coronavirus, speelt ook ons namelijk behoorlijk parten.

Heb je vragen en/of problemen?
Loop er niet mee rond maar bel ons, ook wij kunnen geen ijzer met handen breken en zullen samen een oplossing zoeken.

Met vriendelijke groet,

Team Verkeersschool Ruud Rutten

Back to top