Geschiedenis Ruud Rutten

Het is meer dan 60 jaar geleden dat Thei Rutten de overstap maakte van een baan bij Defensie naar een eigen rijschool. In 1960 begon Thei als zelfstandig parttime instructeur en bleef hij gedeeltelijk als instructeur voor Defensie werken. Al snel daarna was er echter zoveel werk dat het leger vaarwel werd gezegd en Thei zich volledig ging richten op het opbouwen van een mooi bedrijf.

Na enkele jaren werd het zo druk dat er hoognodig parttime instructeurs moesten komen. Dit waren vaak goede vrienden of bekenden uit het dorp. In die tijd mocht namelijk gewoon rijles gegeven worden als je langer dan drie jaar in het bezit was van een rijbewijs. De theorielessen werden toen nog gegeven bij café de Elze in Hout-Blerick waar de leerlingen aan tafels en aan de bar zaten om de lessen te volgen. Dit was voor velen een extra avondje uit zodat de laatste leerlingen en Thei zelf vaak diep in de nacht pas weer thuis arriveerden van een avondje theorieles.

In 1978 haalde zoon Ruud zijn toen verplicht geworden diploma rij-instucteur en kwam er eindelijk de versterking die zo hard nodig was. Nog maar net 19 jaar oud stapte Ruud bij zijn vader in het bedrijf en gingen ze samen verder.

Na vele jaren hard werken, zes dagen per week van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat, vond Thei het in 1987 wel goed geweest. Hij deed de zaak over aan Ruud en kwam in dienst als parttime instructeur. In de avonduren ging ook Paul, de broer van Ruud, die inmiddels ook de benodigde diploma’s had behaald, lessen verzorgen.

Thei was pas 61 jaar oud toen hij problemen kreeg met zijn gezondheid en helaas is hij zonder van zijn pensioen te mogen genieten enkele jaren later overleden.

De rijschool bleef groeien en er kwamen in een snel tempo steeds meer instructeurs bij. Daarom werd besloten om de stap te maken naar een pand op de Alberdingk Thijmstraat in Blerick. Een wat later bleek een goede stap naar een super locatie met een winkel, kantoren en een eigen leslokaal en Paul Rutten als bedrijfsleider.

Onder het motto eerlijk, betrouwbaar en kwaliteit is verkeersschool Ruud Rutten ook nu nog een sterk groeiend bedrijf. Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar 48 medewerkers op verschillende afdelingen en een klantenkring door heel Noord-Limburg.

Iedereen is bij Verkeersschool Ruud Rutten welkom voor alle mogelijke rijopleidingen: variërend van bromfiets tot en met de vrachtauto. Er wordt ook een breed pakket aan theorieopleidingen en vervolgopleidingen aangeboden.

Kortom: Verkeersschool Ruud Rutten is al meer dan 50 jaar een begrip in de regio!

 

Back to top