Autorijlessen vanaf 16,5 jaar!

Rijlespakket, gespreide betaling mogelijk.

 
Verkeersschool Ruud Rutten biedt leerlingen speciale pakketten aan. Dankzij de uitgekiende lesmethoden van de opleidingen weet je van tevoren wat de kosten zullen zijn.

Voordat je met jouw rijopleiding begint doe je een intest. Dit betekent dat wij met iedere cursist gaan rijden om vervolgens te bekijken welk pakket voor jou het meest geschikt is om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Welk pakket je nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals bijv.: Aanleg, motivatie, behendigheid, ervaring, etc. De instructeur heeft een intest-formulier waarop jouw scores worden ingevuld, zodat hij aan het eind van de intest kan zien welk pakket hij het best kan adviseren.

Bij onze opleidingen wordt gebruik gemaakt van een persoonlijke leskaart. Hierop staan al jouw vorderingen vermeld, dus je ziet in een oogopslag hoe het gaat. Uiteraard krijg je bij ons les van 1 instructeur die je van a-z begeleid naar jouw examen! Via een login van ons systeem kun je al je vorderingen en betalingen direct inzien.

De kosten voor de intest bedragen €94,00 (2 lesuren à 60 minuten)

Rijlessen
Het aantal praktijklessen in onze lesauto zoals bepaald tijdens de intest.

Evaluatie
Tijdens de opleiding zal er een evaluatierapport worden ingevuld waarop de instructeur en de leerling samen aangeven hoe de vorderingen gaan. De mening van de leerling is uiteraard ook zeer belangrijk!

T.T.T. (Tussentijdse Toets)
De tussentijdse toets bij het CBR. Deze toets kan gezien worden als een soort tentamen waarvoor je niet kunt zakken of slagen, met het voordeel dat men, bij het goed uitoefenen van de bijzondere manouevres (parkeeropdracht, omkeeropdracht, stopopdracht) vrijstelling kan krijgen bij het officiële praktijkexamen. Na de T.T.T. ga je samen met je examinator de route evalueren en krijg je aandachtspunten waar je met je instructeur aan gaat werken.

Stedenrit met verkeersveiligheidstraining (ROSO)
Via auto(snel)wegen, in- en uitvoegstroken volg je samen met 2 andere leerlingen een autosnelwegtraining. Bij de autosnelwegtraining geven wij de leerlingen een extra sturing naar zelfstandigheid! Vervolgens gaan we naar een geprepareerde baan. Eenmaal daar aangekomen neem je deel aan een autoveiligheidstraining. Deze veiligheidstraining, waarbij zeer uiteenlopende situaties aan bod zullen komen, bestaan onder andere uit:

Theorie:

 • Noodsituaties
 • Remtechniek
 • Gedragingen van de auto

Praktijk:

 • Rem- en stuurtechniek
 • Noodstop stroef
 • Noodstop glad
 • Noodstop half-glad / half-stroef (bermsituatie)
 • Remmen en uitwijken op glad wegdek

CBR-praktijkexamen
Met alle bovengenoemde onderdelen zou dit geen probleem meer moeten zijn. Tijdens dit examen wordt je begeleidt door jouw eigen instructeur, hij zal dus met het examen meerijden.

Herexamen
Mocht je onverhoopt toch voor het praktijkexamen zakken, kunnen wij enkele weken later weer een nieuw examen inplannen zodat hier niet veel tijd verloren zal gaan. Dit 1ste herexamen zit bij ons in het pakket.

N.B. U bent verplicht een geldig theoriecertificaat in uw bezit te hebben bij het afleggen van de tussentijdse toets en het praktijkexamen.

Betalingsvoorwaarden
Wij vragen een aanbetaling van 30% van het totale bedrag voor aanvang van de rijopleiding, zodra de faktuur van het pakket bij jou binnen is. Het restant betaling dient te zijn voldaan 14 dagen voor het plaatsvinden van de tussentijdse toets (zie overige voorwaarden).

Overige voorwaarden

 • Reeds afgesproken rijlessen kunnen, om plantechnische redenen, niet worden verzet mits een termijn aangehouden wordt van 48 uur.
 • Wanneer u niet voldoet aan onze betalingsvoorwaarden behoudt Verkeersschool Ruud Rutten zich het recht de rijopleiding stop te zetten.
 • Indien, door plantechnische redenen, de veiligheidstraining geen doorgang kan hebben, zullen de uren worden gecompenseerd d.m.v. rijlessen.
 • Het tijdig behalen van een geldig theoricertificaat is op risico van de leerling, hiervoor kan de Verkeersschool Ruud Rutten niet aansprakelijk worden gesteld. (een geldig theoriecertificaat en een geldig eigen identiteitsbewijs moet men vooraf aan een tussentijdse toets en examen tonen)

Sterke punten van de opleiding

 • Wij hanteren geen hoog- of laagseizoenprijzen
 • Ophalen en brengen van een gewenst vertrekpunt

Wanneer u zakt voor het praktijkexamen?

 • Bij ons in het pakket zit een herexamengarantie.
 • De rijlessen kunnen op advies van de rij-instructeur gekocht worden.
Back to top