Rijlespakket Auto

Rijlespakket (autorijlessen vanaf 16,5 jaar), gespreide betaling mogelijk.

Verkeersschool Ruud Rutten biedt leerlingen speciale pakketten aan. Dankzij de uitgekiende lesmethoden van deze opleidingen weet je van tevoren wat ongeveer de kosten zullen zijn. Middels vrijblijvende intakegesprekken zullen wij jou (eventueel samen met je ouders/verzorgers) alles uitleggen over de rijlespakketten. Tevens zullen wij naar jouw wensen luisteren zodat wij ons hier op aan kunnen passen. Na dit gesprek weet je precies wat je te wachten staat voor het volgen van de rijopleiding.

Voordat je met jouw rijopleiding begint doe je een intest. Dit betekent dat wij met iedere cursist gaan rijden om vervolgens te bekijken welk pakket voor jou het meest geschikt is om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Welk pakket je nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals bijv.: Aanleg, motivatie, behendigheid, ervaring, inzicht etc. De instructeur heeft een intest-formulier waarop jouw scores worden ingevuld, zodat hij aan het eind van de intest kan zien welk pakket hij het best kan adviseren.

Wij maken gebruik van de Rijschoolsoftware PlanGo. Via een app of website is het mogelijk alle vorderingen, betalingen en de planning direct in te zien. Tevens kunnen wij middels deze software (app) huiswerkopdrachten geven. Hiermee kun je je alvast voorbereiden op iedere rijles en hierdoor kun je tijd besparen in de rijles.
Tijdens onze opleidingen wordt gebruik gemaakt van een (persoonlijke) digitale leskaart voor het bijhouden van de vorderingen, dus je ziet in een oogopslag hoe het gaat en waar je verbeterpunten zitten. Uiteraard krijg je bij ons les van 1 instructeur die je van a-z begeleid naar jouw examen!

 

LESPAKKETTEN 2024
1) Aantal praktijklessen á 60 minuten
2) Tussentijdse toets
3) Autosnelwegtraining / ROSO training
4) Praktijkexamen
5) Herexamen

 

De kosten voor de intest bedragen €120,00 (2 lesuren à 60 minuten)

1) Rijlessen
Het aantal praktijklessen in onze lesauto zoals bepaald tijdens de intest.

Evaluatie
Tijdens de opleiding zal er een evaluatierapport worden ingevuld waarop de instructeur en de leerling samen aangeven hoe de vorderingen gaan. De mening van de leerling is uiteraard ook zeer belangrijk!

2) T.T.T. (Tussentijdse Toets)
De tussentijdse toets bij het CBR. Deze toets kan gezien worden als een soort tentamen waarvoor je niet kunt zakken of slagen, met het voordeel dat men, bij het goed uitoefenen van de bijzondere verrichtingen (parkeeropdracht, omkeeropdracht, stopopdracht) vrijstelling kan krijgen bij het officiële praktijkexamen. Na de T.T.T. ga je samen met je examinator de route evalueren en krijg je aandachtspunten waar je met je instructeur aan gaat werken.

3) Stedenrit met verkeersveiligheidstraining (ROSO)
Via auto(snel)wegen, in- en uitvoegstroken volg je samen met 2 andere leerlingen een autosnelwegtraining. Bij de autosnelwegtraining geven wij de leerlingen een extra sturing naar zelfstandigheid! Vervolgens gaan we naar een geprepareerde baan. Eenmaal daar aangekomen neem je deel aan een autoveiligheidstraining. Deze veiligheidstraining, waarbij zeer uiteenlopende situaties aan bod zullen komen, bestaan onder andere uit:

Theorie:

 

 • Noodsituaties
 • Remtechniek
 • Gedragingen van de auto

Praktijk:

 • Rem- en stuurtechniek
 • Noodstop stroef
 • Noodstop glad
 • Noodstop half-glad / half-stroef (bermsituatie)
 • Remmen en uitwijken op glad wegdek

4) CBR-praktijkexamen
Met alle bovengenoemde onderdelen zou dit geen probleem meer moeten zijn. Tijdens dit examen wordt je begeleidt door jouw eigen instructeur, hij zal dus met het examen meerijden.

5) Herexamen
Mocht je onverhoopt toch voor het praktijkexamen zakken, kunnen wij enkele weken later weer een nieuw examen inplannen zodat hier niet veel tijd verloren zal gaan. Dit 1ste herexamen zit bij ons in het pakket.

N.B. U bent verplicht een geldig theoriecertificaat in uw bezit te hebben bij het afleggen van de tussentijdse toets en het praktijkexamen.

Betalingsvoorwaarden
Voor aanvang van de rijopleiding, zodra de factuur van het pakket bij jou binnen is, vragen wij een aanbetaling op het totale bedrag. De 2de aanbetaling ontvangen wij graag 6 weken voor het plaatsvinden van de tussentijdse toets. Het restant betaling dient te zijn voldaan voor de tussentijdse toets (zie overige voorwaarden).

Overige voorwaarden

 

 • Reeds afgesproken rijlessen kunnen, om plantechnische redenen, niet worden verzet mits een termijn aangehouden wordt van 48 uur.
 • Wanneer u niet voldoet aan onze betalingsvoorwaarden behoudt Verkeersschool Ruud Rutten zich het recht de rijopleiding stop te zetten.
 • Indien, door plantechnische redenen, de veiligheidstraining geen doorgang kan hebben, dan kunnen de uren worden gecompenseerd d.m.v. rijlessen.
 • Het tijdig behalen van een geldig theoriecertificaat is op risico van de leerling, hiervoor kan de Verkeersschool Ruud Rutten niet aansprakelijk worden gesteld. (een geldig theoriecertificaat en een geldig eigen identiteitsbewijs moet men vooraf aan een tussentijdse toets en examen tonen)

Sterke punten van de opleiding

 • Wij hanteren geen hoog- of laagseizoenprijzen
 • Ophalen en brengen van een gewenst vertrekpunt
 • Optimale voorbereiding naar het praktijkexamen
 • Extra “bagage” voor het zelfstandig autorijden

Wanneer u zakt voor het praktijkexamen?

 • Bij ons in het pakket zit een herexamengarantie.
 • De extra rijlessen (indien er geen rijlessen van het pakket over zijn) kunnen op advies van de rij-instructeur/rij-instructrice afgenomen worden.

Wil jij graag persoonlijke uitleg over onze rijlespakketten? Neem dan gerust contact met ons op via:

Tel: 077-3821984
Email: kantoor@ruudrutten.nl

Back to top