Theorieles

Een goede rijopleiding begint bij de theorie. Onze theoriecursussen staan garant voor een goed examenresultaat. Als een van de weinige verkeersscholen in de regio Venlo geven wij klassikaal theorieles. Door middel van ons nieuwe theoriesysteem geven wij speedtheorieles aan de hand van tablets, hiermee kunnen wij ons onderscheiden van andere opleiders. U heeft bij ons de keuze voor het volgen van een reguliere- of spoedtheoriecursus. Vanaf 16 jaar mag je al theorie-examen doen en het certificaat is 1,5 jaar geldig vanaf de datum van afgifte.

Ook hebben wij diverse mogelijkheden en ervaring voor moeilijk lerende leerlingen om hun te helpen het theoriecertificaat te halen. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Voor de cursisten uit Maasbree en Baarlo geven we theorieles in Baarlo, de kandidaten uit Maasbree worden om 18:30 uur door ons opgehaald bij Niens in Maasbree en uiteraard na afloop van de cursus weer teruggebracht.

Ons theorielokaal is uitgerust met een modern interactief systeem. Dit systeem wordt ook gebruikt door het CBR (het CBR verzorgt alle theorie- en praktijkexamens). Voordat je de Tussentijdse Toets en het praktijkexamen gaat afleggen bij het CBR moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat. Elke kandidaat die bij ons een cursus volgt kan de volgende cursus gratis bijwonen totdat het examen positief is afgesloten.

Het theorie-examen voor de personenauto bestaat uit drie onderdelen:

1. gevaarherkenning (25 vragen)
2. verkeersregels (30 vragen)
3. verkeersinzicht / risico’s (10 vragen)

1. Gevaarherkenning
In dit examenonderdeel wordt praktijkinzicht getoets door middel van 25 inzichtvragen.
Wat moet je doen in deze situatie? Remmen, gas loslaten of niets?

2. Verkeersregels
Wet- en regelgeving omtrent verkeer.

3. Verkeersinzicht en risico’s
Bij deze vragen gaat het niet zo zeer over wat in de wet geregeld is, maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig is om te doen.

LET OP! Eenmaal gereserveerd theorie examen kunnen wij niet meer annuleren!

Startdata volgende theoriecursussen:

Vrijdag 24 April (Blerick), EXAMEN : Donderdag 30 April

Maandag 4 Mei (Blerick), EXAMEN : Donderdag 28 Mei

Maandag 4 Mei (Baarlo), EXAMEN : Donderdag 28 Mei

Zaterdag 11 Juli (Blerick), EXAMEN : Donderdag 16 Juli

Zaterdag 15 Augustus (Blerick), EXAMEN : Donderdag 20 Augustus

Online Leerling-volgsysteem

Back to top